Sapa

Med endast 30 dagar kvar av resan har vi nu börjat fundera hur vi vill avsluta den. Jag hade ett krav. Sol, värme och stränder! Och Emanuel ville hinna dyka lite mer. Vi har funderat mellan Philippinerna och Thailand. Philippinerna kändes roligare, men flyg dit och tillbaka drog iväg i pris så därför blev det Thailand. Vi har valt att åka till Khao Lak. Det är ett av ställerna som drabbades hårdast av tsunamin 2004 men som återhämtat sig och byggt upp allt på nytt. Det är aning dyrare än många andra ställen i Thailand men erbjuder en av de bästa och längsta stränderna, och bland den bästa dykningen i hela landet så därför kändes det som ett självklart val! Khao Lak ligger på västkusten inte så långt från Phuket så det är enkelt att ta sig dit antingen via buss eller flyg. Vi har bokat in oss på en båt där vi ska bo/äta/leva det sista fyra dagarna innan vi åker till Bangkok och direkt vidare mot vårt älskade, saknade Sverige. Vi vill hinna med kambodja/templerna omkring Angkor och några dagar i Bangkok också, men som vanligt är det svårt att få tiden att räcka till. Vi sitter just nu med näsorna i våra lonelyplanet böcker och slipar på ett resplan/tidsplan så vi ska hinna med allt.

Idag lämnar vi Sapa och beger oss söder ut längst Vietnams kust. Sapa är väldigt vackert (och kallt!). Vi har inte gjort någon trekking med guide eftersom det kostade en del och vi har blivit lite snåla. Känns som att pengarna runnit genom fingrarna på slutet.Vi köpte istället en egen karta, matsäck och vandrade själva ned i dalen, genom risfälten och över floder. Vi fick kanske inte ut lika mycket av det som om man går en guidad tur, men vi hade trevligt!
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Curt:

skriven

Kul att höra. Här är det ingen snö längre. nu är det bara blött :-(.
Jag far till Malå idag och Mamma åker hem från Korea i kväll. Nästa helg är vi samlade i alla fall.
Jag gillar verkligen bilderna på er med lokalbefolkningen.
Kram på er.

2 Danne, Anncha, kusinerna o morfar Svek:

skriven

Hej
Vi sitter i Umnäs o spelar yatzy. Vi har tittat på bloggen o kusinerna är fascinerade. Framför allt gillar de bilderna på Emanuel o elefanten. Här är det nollgradigt och snöblandat. Nu ska vi introducera Emmy i Chicago.
Sköt om er. Kramar från Umnäs Anncha, Danne, Emmy, Edvin o Sven

3 Morfar Sven ska det vara :-):

skriven

Mobilen gör sina egna ord, Umnäs ville den ha till inlåst, men det hann jag ändra :-). Kram Anncha

4 Farmor i Gammelstad:

skriven

Hej igen!
Tänk vad ni hunnit med. Klarar .ni även en sväng in i Kambodja får ni vara mer än nöjda. Tänk vad alla är ute och far. Ni där, Sanna i Korea, Mikael och Cina åker till Dubai samma dag som vi åker till Mexico. Curt var väl en sväng till USA och Matida åker på långweekend till New York med två väninnor under tiden vi är borta. Så skönt det ska bli när alla är samlade till jul.
Ha det bäst!

5 Mormor:

skriven

Har igen läst och tittat på de sista veckornas texter och bilder och kommer på mej själv med att sitta och le. Det är ju så roligt att ni är med om allt detta.

6 Faster Carina:

skriven

Lovisa, den där skäggiga gubben är det mitt lilla syskonbarn?

Kommentera här: